V pivovaru mu říkáme perníček. Náš stout má robustní a komplexní sladové tělo, s tóny pražené kávy, čokolády a rozinek. 21měsíční zrání v dubových limousinských sudech po koňaku, dodává pivu nádech vanilky, taninu, zralých hroznů a vyzrálého koňaku. Tu jsme doplnili přídavkem skořice, hřebíčku, nového koření, anýzu a badyánu. Skvělé pivo na mrazivé zimní večery. Na zdraví!
Náš stout má robustní a komplexní sladové tělo, s tóny pražené kávy, čokolády a rozinek. 20měsíční zrání v barelech po bourbonu Buffalo Trace z Frankfortu v Kentucky, přidalo výslednému pivu aroma vanilky, taninu a samotného bourbonu. Pro zvýraznění kakaového aroma a vanilky jsme přidali v poslední fázi ležení vanilkové lusky z Madagaskaru a pečlivě upražené kakaové niby z Belize. Na zdraví!
Mocné komplexní sladové tělo s tóny sušeného ovoce, karamelu a melasy je podtrženo vysokým obsahem alkoholu. 22měsíční zrání v dubových sudech po rumu z Martiniku, dodává pivu nádech taninu, kořenitost cedrového dřeva a V pivovaru mu říkáme štrÚdl. Jablka, vanilka, hřebíček a skořice s masivním sladovým tělem připomínají oblíbený dezert. Barley Wine leželo 22 měsíců v barelech po kalvádosu, kdy jme na poslední měsíc přidali porci hřebíčku a špetku skořice. Na zdraví!
Mocné komplexní sladové tělo s tóny sušeného ovoce, karamelu a melasy je podtrženo vysokým obsahem alkoholu. 22měsíční zrání v dubových sudech po rumu z Martiniku, dodává pivu nádech taninu, kořenitost cedrového dřeva a dominantní aroma starého rumu. Na poslední měsíc jsme přidali ananas a čerstvý zázvor, které vytvořily opulentní tropický koktail dubu, rumu a ananasu. Už první napití vás přenese z mrazivé zimy na tropické pláže Martiniku. Velké a přátelské pivo pro chladné večery. Na zdraví!
Pivo intenzivní červeno měděné barvy. Plné sladové tělo s tóny karamelu a medu, kořenité s nádechem černého rybízu. Použité chmele dodávají pivu vyšší hořkost a citrusovo pryskyřičné aroma. Toto pivo zrálo 22 měsíců v dubových barelech se zajímavou historií. Nejprve v nich zrála whisky v německé destilérce Slyrs v Bavorsku a odtud putovaly do severní Itálie kde v nich pár let zrála grappa. Barely dodávají pivu nádech taninu, kořenitost dubového dřeva a aroma whisky a grappy. Na zdraví!
Pivo intenzivní červeno měděné barvy. Plné sladové tělo s tóny karamelu a medu, kořenité s nádechem černého rybízu. Použité chmele dodávají pivu vyšší hořkost a citrusovo pryskyřičné aroma. 18měsíční zrání v barelech po bourbonu Buffalo Trace z Frankfortu v Kentucky, přidalo výslednému pivu aroma vanilky, taninu a samotného bourbonu. Na konci zrání jsme přidali pořádnou porci třešní, které doplnily do výsledného piva svěží ovocnou linku. Na zdraví!
Během pravidelných degustací jsme tušili, že v tomto barelu vzniká něco opravdu jedinečného. Už samotný barel má dlouhou historii sahající do roku 1970, kdy do něj poprvé bylo naplněno „eue-de-vie de vin“. Dalších 50 let ležel ve sklepích a zrál v něm koňak Remy Martin. Měli jsme štěstí, že tento výjimečný barel skončil u nás v pivovaře a v říjnu 2020 jsme do něj naplnili náš Barley Wine. V září 2022 jsme usoudili, že pivo je po 24 měsících zrání na svém vrcholu, a bez jakékoli úpravy jsme pivo stočili přímo do lahví. Máte možnost si vychutnat Barley Wine v ryzí podobě, bez dalšího přírodního dosycení. Jedná se o extrémně komplexní zážitek, že po prvním doušku budete přemýšlet o jaký nápoj se vlastně jedná. Na zdraví!
Další výjimečný Barley Wine v ryzí podobě bez dosycování během kondiciování v lahvích. Sušené datle a meruňky, rozinky, jablka, kalvádos, tanin, vanilka. To vše najdete v tomto pivu, které zrálo 24 měsíců v barelu po kalvádosu z oblasti Pays d’Auge. Ohňostroj chutí přechází do dlouhotrvajícího doznívání. Na zdraví!
Poslední z kolekce Single Barrel 2020 je IRA, který zrál 18 měsíců v barelu po tequile. Barely po tequile nejsou v Evropě úplně běžné a my jsme s nimi pracovali poprvé. Výsledek opravdu stojí za to, a pokud bude opět příležitost s nimi pracovat, máme se na co těšit. Pivu předaly hodně taninu a vanilky, které skvěle doplnily karamel, med a kořenitost původního piva. Výsledné pivo se k vám dostává po stočení přímo z barelu bez dalších úprav a kondiciování v lahvi. Na zdraví!
Pivo intenzivní červeno měděné barvy. Plné sladové tělo s tóny karamelu a medu, kořenité s nádechem černého rybízu. Pivo zrálo 18 měsíců v barelu po tequile. Barely po tequile nejsou v Evropě úplně běžné a my jsme s nimi pracovali poprvé. Výsledek opravdu stojí za to, a pokud bude opět příležitost s nimi pracovat, máme se na co těšit. Pivu předaly hodně taninu a vanilky, které skvěle doplnily karamel, med a kořenitost původního piva. Závěrečné kondiciování v lahvi nasytilo pivo přírodním C02. Na zdraví!
Náš stout má robustní a komplexní sladové tělo, s tóny pražené kávy, čokolády a rozinek. 21měsíční zrání v barelech po rumu z Martiniku, dodává pivu nádech vanilky, taninu a dominantní aroma vyzrálého rumu. Jemné nasycení během kondiciování v láhvi vytvoří na vaší sklenici dlouhotrvající krémovou pěnu. Na zdraví!
Mocné komplexní sladové tělo s tóny sušeného ovoce, karamelu a melasy je podtrženo vysokým obsahem alkoholu. Toto pivo zrálo 22 měsíců v dubových barelech se zajímavou historií. Nejprve v nich zrála whisky v německé destilérce Slyrs v Bavorsku a odtud putovaly do severní Itálie, kde v nich pár let zrála grappa. Barely dodávají pivu nádech taninu, kořenitost dubového dřeva a aroma whisky a grappy. Na poslední měsíc jme přidali meruňky, které přidaly svěží ovocnou linku. Skvěle pitelné svěží pivo, pozor na vysoký obsah alkoholu. Na zdraví!
Náš stout má robustní a komplexní sladové tělo, s tóny praženého sladu, čokolády a rozinek. 21měsíční zrání v dubových limousinských sudech po koňaku, dodává pivu nádech vanilky, taninu, zralých hroznů a vyzrálého koňaku. Tu jsme doplnili coldbrew z etiopské kávy Sidamo, kterou nám dodali kamarádi z pražírny Zrníčko v Českém Brodě. Na zdraví!
Náš stout má robustní a komplexní sladové tělo, s tóny pražené kávy, čokolády a rozinek. 20měsíční zrání v barelech po bourbonu Buffalo Trace z Frankfortu v Kentucky, přidalo výslednému pivu aroma vanilky, taninu a samotného bourbonu. Jemné nasycení během kondiciování v láhvi vytvoří na vaší sklenici dlouhotrvající krémovou pěnu. Skvělé pivo na chladné večery nebo doprovod k čokoládovému dezertu. Na zdraví!
Silné, svrchně kvašené pivo tmavě hnědé barvy s výraznou chutí praženého sladu s karamelovými a kávovými tóny. Typicky vyšší hořkost a bylinně chmelovou vůni dodávají pivu speciální aromatické chmely. Komplexní charakter je zvýrazněn zráním v dubových sudech po skotské whisky. Na zdraví!
Silné, svrchně kvašené pivo tmavě hnědé barvy s výraznou chutí. Mocné komplexní sladové tělo s tóny sušeného ovoce, karamele a melasy je potrženo vysokým obsahem alkoholu. Několikaměsíční zrání v dubových sudech po calvadosu, dodává nádech dubu, taninu, jemného aroma ušlechtilých jablek a jemnost samotného calvadosu. Jemné, svěží a ovocné vyjádření calvadosu s komplexitou limouzinského dubu a mocnou sladovostí vytváří neobvyklou chuťovou kombinaci. Velké a přátelské pivo pro chladné večery. Na zdraví!
Silné, svrchně kvašené pivo tmavě hnědé barvy s výraznou chutí. Mocné komplexní sladové tělo s tóny sušeného ovoce, karamele a melasy je potrženo vysokým obsahem alkoholu. Několikaměsíční zrání v dubových sudech po koňaku Rémy Martin, dodává nádech taninu, kořenitost cedrového dřeva, humidoru a starého koňaku. Tyto sudy byly poprvé naplněny koňakem v roce 1970. Nyní po padesáti letech předávají kus historie našemu ročníku Barley Wine 2019. Velké a přátelské pivo pro chladné večery. Na zdraví!
Silné, svrchně kvašené pivo tmavě hnědé barvy s výraznou chutí. Mocné komplexní sladové tělo s tóny sušeného ovoce, karamele a melasy, je podtrženo vysokým obsahem alkoholu. Několikaměsíční zrání v dubových sudech po koňaku dodává nádech vanilky, taninu, zralých hroznů a vyzrálého koňaku. Velké, přátelské pivo pro chladné večery. Na zdraví!
Silné, svrchně kvašené pivo tmavě hnědé barvy s výraznou chutí. Náš stout má robustní a komplexní sladové tělo s tóny pražené kávy, čokolády a rozinek. Několikaměsíční zrání v dubových sudech po Bruichladdich whisky, dodává nádech vanilky, taninu a samotné whisky. Hořkost chmele a pražených sladů je potlačena masivní sladovostí. Velké pivo pro významné příležitosti. Na zdraví!
Silné, svrchně kvašené pivo tmavě hnědé barvy s výraznou chutí. Náš stout má robustní a komplexní sladové tělo, s tóny pražené kávy, čokolády a rozinek. Několikaměsíční zrání v dubových limousinských sudech po koňaku, dodává nádech vanilky, taninu, zralých hroznů a vyzrálého koňaku. Hořkost chmele a pražených sladů je potlačena masivní sladovostí. Velké pivo pro významné příležitosti. Na zdraví!